Θασίτικη παραδοσιακή συνταγή ψαριών με λαχανικά
Υλικά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 1 φλιτζάνα Θασίτικο ελαιόλαδο, διάφορα λαχανικά (παζί, σπανάκι, μαρούλι, δυόσμος, μαιντανό) από τον κήπο, κορφές από την ντοματιά, κορφές από την κολοκυθιά, κραμπιά, μια ντομάτα και τα ψάρια.
Σκεύη
1 κατσαρόλα και μια λεκάνη.
Προετοιμασία
Πλένουμε καλά τα λάχανα και τα ψιλοκόβουμε (λίγο ποιο χοντρά απ' ότι κόβουμε την μαρουλοσαλάτα) στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την φλυτζάνα με το ελαιόλαδο Θάσου, αλάτι μια πρέζα, την ντομάτα ψιλοκομμένη και τα αφήνουμε να μισοβράσουν περίπου 10 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα ψάρια, τα οποία είναι καθαρισμένα και τα αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά να βράσουν. Το υγιεινό αυτό φαγητό που στην Θάσο είναι αγαπημένο, οι Θασίτες το λένε ψαρούδια με τα λαχανούδια.
|