Διαφήμιση
  • Greek
  • English

"Μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν ο της ελαίας καρπός" - Σόλων

Προϊόντα Θάσου

Ελαιόλαδο Μέλι Ελιές Ρίγανη Γλυκό Καρυδάκι

paypal verified

Σπαθόλαδο Χονδρική Πώληση

Για παραγγελίες σπαθόλαδου μεγάλων ποσοτήτων σε τιμές χονδρικής παρακαλούμε επικοινωνείτε με το 6985922848 η μέσω της φόρμας επικοινωνίας.


Κακαβιά Θάσου

Τοπική παραδοσιακή συνταγή κακαβιάς στα γρι–γρι της Θάσου

Κακαβιά Θάσου παραδοσιακή συνταγή ψάρια παρθένο ελαιόλαδο Θάσου ρίγανη Θάσου Υλικά

  • 2 κιλά ψάρια (μικρά, συνήθως γαύρος, κολιάρια, σκουμπράκια).
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 1/2-2 φλιτζάνια του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο Θάσου
  • αλάτι
  • Ρίγανη Θάσου

Σκεύη

1 κατσαρόλα
1 ταψάκι

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με ανάλογο νερό, όπως για σούπα, και ρίχνουμε μέσα τις φέτες των κρεμμυδιών, το παρθένο ελαιόλαδο Θάσου και αρκετό μίγμα αλάτι και ρίγανη Θάσου. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθούν εντελώς τα κρεμμύδια. Στο μεταξύ καθαρίζουμε καλά (από λέπια, σπάραχνα, εντόσθια, αγκάθια ουράς και πτερύγια) όλα τα ψάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τ' αλατίζουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν.

Μόλις ψηθούν εντελώς τα κρεμμύδια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν ο ζωμός της κατσαρόλας είναι λίγος και δε σκεπάζει καλά τα ψάρια, κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15'-20' λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

 


Ελληνικός Βασιλικός...

Ελληνικός Βασιλικός πολτός 10 gr

Τιμή: €27.00

περισσότερα >>

Γλυκό κουταλιού Πορτοκάλι...

Γλυκό πορτοκάλι σε βάζο.Καθ βάρος 0,720 gr

Τιμή: €8.50

Μέλι "ΘΑΣΟΣ" 3κιλο

Μέλι "ΘΑΣΟΣ" 3κιλο

Τιμή: €24.00

Μέλι κωνοφόρων και ανθέων...

Μέλι κωνοφόρων και ανθέων σε μεταλλική συσκευασία 0,950 γραμμάρια

Τιμή: €9.00

Ακατέργαστο Μέλι Ελάτης σε...

Ακατέργαστο Μέλι Ελάτης σε τενεκεδάκι 1 kg.

Τιμή: €12.00


 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack