There are no translations available.

Θασίτικη παραδοσιακή συνταγή, για γλυκό κουταλιού καρυδάκι με πευκόμελο Θάσου.
Υλικά:
- 50 μέτρια καρυδάκια ( κομμένα πρίν αρχίσουν να ξυλιάζουν) - μια κουταλιά της σούπας ξινό - 900 γρ. ζάχαρη - 300 γρ. γλυκόζη - 500 γρ. πευκόμελο - 20 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα καρύδια και μετά τα τρυπάμε κατά μήκος με μια χοντρή βελόνα πλεξίματος. Στη συνέχεια και αφού τα πλύνουμε, τα βράζουμε 4 νερά. (Δηλαδή, γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και αφού αρχίσει να κοχλάζει, βράζουμε τα Θασίτικα καρυδάκια για 30 λεπτά. Χύνουμε το νερό και στη συνέχεια ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία). Στο τέταρτο νερό προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ξινό και αφού βράσουμε τα καρυδάκια μας 10 λεπτά τα στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το μέλι Θάσου. Ρίχνουμε τα καρυδάκια μέσα στο σιρόπι και τα βράζουμε για πέντε λεπτά. Τα αφήνουμε για 48 ώρες, και έπειτα τα ξαναβράζουμε για 15 λεπτά μαζί με τα γαρύφαλλα, τα οποία τοποθετούμε μέσα σε ένα τούλι. Βάζουμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
|