There are no translations available.
Θασίτικη παραδοσιακή συνταγή κολοκυθοκεφτέδων
Υλικά
- Μισό κιλό κολοκύθια & κολοκυθολούλουδα
- αυγά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- Άνηθος, μαιντανός, δυόσμος, ρίγανη Θάσου
- ½ κούπα αλεύρι
- Παρθένο ελαιόλαδο Θάσου
- Αλάτι & πιπέρι
Σκεύη
1 μπώλ
1 ξύστη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν πολτός , κόβουμε τα κολοκυθολούλουδα και όλα μαζί τα βάζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο άνιθο στο μπώλ. Ρίχνουμε μέσα στο μπώλ τα αυγά μια πρέζα αλάτι λίγο πιπέρι μαύρο, ρίγανη Θάσου και αλεύρι τόσο όσο είναι απαραίτητο για να γίνει το κουρκούτι. Άν χρειαστεί προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι νερό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και με το κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το κουρκούτι μέσα στο τηγάνι με το καυτό παρθένο ελαιόλαδο Θάσου. Αμέσως σχηματίζονται οι κολοκυθοκεφτέδες. Μόλις ψηθούν από τις δύο μεριές τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να είναι στεγνοί.
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι να σερβιριστούν.
|